Bjarne Duelund's PC-INFO


Bjarne Duelund's DOS Utils


Her er publiceret en del af mine gamle DOS utilities til fri download. De er udviklet på baggrund af et aktuelt behov, som et studie i programmeringsmulighederne eller på bestilling. Alle er programmeret i Assembler eller Turbo Pascal. Enkelte af dem benytter jeg selv stadig, selvom min primære platform nu er MS Windows 95/98/NT/2000.

CURDIR - 1.1 - Gem Current Drive+Directory og skift tilbage senere. Meget anvendeligt. Se CURDIR.TXT.

CUTLOG - 1.00 - Afkort filer hvis de er nået en vis størrelse. Anvendeligt til afkortning af .log filer. Se CUTLOG.TXT.

DATOTID - 1.0 - Vis den aktuelle dato og tid. Kan redirigeres til f.eks. textfiler. Se DATOTID.TXT.

DISKFREE - 1.03 - Vis antal ledige Bytes på aktuelle Disk eller andre Disks. Se DISKFREE.TXT.

LINES - 1.1 - Extract et antal linier i enten start eller slut. Kan pipes således at der kan extractes et antal linier midt i en tekstfil, i en kommando (Idé: Unix GREP). Se LINES.TXT.

LISTPORT - 1.0 - Lister portadressen for COM:1-4 og LPT:1-4. Se LISTPORT.TXT.

PM - 2.01 - PrintManager til DOS. Kan udskrive flere eksemplarer af samme fil, valgfri header og footer, tekst ved sideskift og dokument slut m.m. Er tidligere udsendt som Shareware, men er nu inklusiv en freeware key. Se PM.TXT.

PORTLOG - 1.00 - Benyt parallelporten som logger. Logger signalændringer fra tilsluttet udstyr til fil. Anvendeligt til f.eks. ubemandet fejlsøgning af udstyr. Se PORTLOG.TXT.

RNDCOPY - 1.0 - Random Copy. Kopier tilfældige filer, udvalgt fra en liste, til en bestemt fil. Anvendeligt til tilfældigt baggrundsbillede i Windows. Se RNDCOPY.TXT.

ShootUp - 1.1 - Lille sjovt Windows spil, lavet med spilgeneratoren Klik'N'Play. Fra dengang Windows 3.1 var HOT, men virker fint under Win9x, bare husk at køre Setup.exe igen efter installationen og vælg Windows Default Display Driver. Se SHOOTUP.TXT.


Alle ovennævnte DOS utilities leveres "som de er" og benyttes for egen regning og risiko. Virker de ikke på din PC er der intet at gøre ved det, der ydes ingen support på disse programmer.
>TOP >HOME


Indholdet på "Bjarne Duelund's PC-Info" er © 1999-2006 Bjarne Duelund. Kopiering uden samtykke er forbudt efter ophavsretsloven.